вторник, 14 май 2024 г.

Фалстарт на делото на зверски убитата и изхвърлена в куфар Евгения

  

Приятели и роднини на зверски убитата и изхвърлена в куфар Евгения Владимирова протестираха пред сградата на Съдебната палата в София. Днес беше насрочено делото в Апелативния съд, но заради болен съдия се отложи за 25 юни.

Близките на Евгения все пак се събраха, за да припомнят на обществото бруталния начин, по който беше убита младата жена и да настояват Апелативният съд да потвърди доживотните присъди на съпруга на Евгения - Орлин и неговия баща Пламен, предаде БНТ.

Орлин в момента е в ареста, но баща му е на свобода срещу 5000 лева гаранция. През октомври миналата година Софийският градски съд постанови доживотен затвор за двамата, като извършител и помагач.

Те обаче обжалват и са поискали нова съдебномедицинска експертиза. Искали да докажат, че Евгения паднала и се ударила в шкаф.

"В предишната съдебномедицинска експертиза - тя няма наранявания на главата, единствено по шията от душенето, ако е паднала защо не викнал "Бърза помощ" или да я закара в "Пирогов", а той я увива в 4 пласта кухненско фолио и я натиква в един куфар, който бащата изхвърля в Перник", заяви Капка Чорбанова, майка на убитата Евгения.

Новините от днес и със задна дата