понеделник, 22 май 2023 г.

20 г. затвор за бащата, убил бебето си, защото плачело

  

Окръжният съд в Стара Загора осъди на двадесет години "лишаване от свобода" при първоначален "строг режим" 33-годишен мъж, убил едномесечно бебе, съобщиха от съдебната институция.

На 31 август 2021 година Г.И. е бил задържан по обвинение, че умишлено е умъртвил рождения си малолетен син - бебе на един месец. Деянието е извършено в старозагорското село Хрищени.

Подсъдимият извършил престъпното деяние, след като няколко дни бил под влияние на алкохол и наркотици. Подразнен от плача на новороденото, Г. И. му нанесъл множество удари с юмрук и го хвърлил на земята. Бебето починало в резултат на причинена черепно-мозъчна травма. Съдът посочва, че действията са извършени спрямо лице, което се е намирало в безпомощно състояние, с особена жестокост и в условията на опасен рецидив.

Делото се е гледало от разширен състав, в който са участвали двама съдии и трима съдебни заседатели.

Присъдата може да се протестира и обжалва в 15 дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив, уточняват от съдебната палата в Стара Загора.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата