вторник, 28 януари 2020 г.

Сваляне на високо кръвно с натискане само на една точка от пръстите

 
Много военни често са в екстремни ситуации, при които понякога е необходимо да действат бързо и незабавно, затова знаят някои точки от тялото ни, които при натиск след няколко минути помагат за възстановяване и облекчаване на болката.

Подобна тайна разкрива униформен, който служи в армията повече от 20 години. Според него има точка на пръста и когато върху нея се приложи акупресура, може бързо да намали кръвното налягане и да се отървете от болката.
Тази точка е разположена върху възглавничката на средния пръст, под нокътя, на лявата ръка.

Когато човек вдигне кръвно, на него му става трудно да диша или получава потъмнявате в очите, тогава трябва да вземете остър предмет (молив, кибрит), да протегнете лявата ръка и да натиснете малката възглавница на средния пръст.
Трябва да натиснете силно за няколко секунди, след това да спрете и после пак да натиснете отново. Такава акупресура се прави в рамките на минута.
Препоръчително е да наклоните главата назад малко, като същевременно се опитвате да поемете дълбоко въздух с носа, задържайки дъха си за няколко секунди и издишайте през устата, леко наклонявайки главата си напред.
Облекчението идва много бързо, както и кръвното спада бързо. Ето защо в този случай основното е да не прекалявате. Щом почувствате облекчение, спрете незабавно да натискате върху точката./zdrave.to

Новините от днес и със задна дата