сряда, 5 април 2023 г.

Адмирации! Бившият шеф на "Пирогов" Асен Балтов избра да е лекар пред депутат, отказа се от мястото си в НС

  

                             Снимка: Bulphoto

Бившият шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов, се отказа от депутатското си място още преди да са обявени окончателните списъци от ЦИК. 

Балтов има зад гърба си вече участие в парламента, но този път е взел решение да остане при пациентите си, съобщи самият той в профила си във Фейсбук. Причината да се откаже от място в 49-ия парламент е фактът, че няма да може да работи като лекар. 

"Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха, като кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС за 49 НС. Поради нормативни ограничения , обаче народният представител няма право да бъде на друг трудов договор, дори и да е лекар. В този смисъл взех решение да се откажа от депутатското си място, защото считам, че ще бъда по-полезен за хората и обществото като лекар- ортопед травматолог", написа проф. Балтов.

"Надявам се хората, които са ме подкрепили да не бъдат разочаровани, защото по-голяма част от тях са мои пациенти, приятели, които знаят, че каузата ми в живота е да помагам на хората, без значение дали е на болничен или парламентарен терен", завършва посланието му.

Д-р Балтов беше в листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР в столицата на пето място. След обявяването на резултатите на 6 април ЦИК дава срок до 9 април на народните представители да се откажат, а тези, които са избрани на повече от едно място да решат откъде ще влязат в НС.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата