петък, 21 април 2023 г.

Простащина по македонски! Ламбе Алабаковски: Щастлив съм, че запалих Културния център "Иван Михайлов" в Битоля

  

Ламбе Алабаковски, който бе осъден условно за палежа на Културния център "Иван Михайлов" в Битоля, каза, че е радостен и щастлив от това, което е направил, съобщава сайтът Пресс 24. Изявлението Алабаковски е направил в "Бомбакис подкаст", предаде БТА.

"Това беше кулминацията на всички патриотични чувства, които всички имаме, но не ги изразяваме. Или ги изразяваме по различни начини. Това е прилив на емоции. От днешна гледна точка съм много щастлив от това, което направих, защото в крайна сметка, след толкова време, всичко това излезе в полза на нашият народ. Никой няма право да те провокира в твоята собствена къща и да ти поставя ултиматуми", каза Алабаковски.

Обаче, да си мислиш, че си патриот и да не познаваш борбата на Иван Михайлов за свободна и независима Македония си белязан не от патриотични чувства, а с белега на безхаберие и явна липса на интелект, коментира Катя Стоянова, журналист и собственик на BurgasNoivinite.BG, който от дълги години се ангажира с работа по българо - македонския въпрос! Катя Стоянова е единствения журналист, който има достъп до архивите на Иван Михайлов, благодарение на сътрудничеството ѝ с Вида Боева Попова в Рим.

През юни, Алабаковски беше арестуван за палежа на Културен център "Иван Михайлов" в Битоля и получи най-ниската присъда - шест месеца условно.

Алабаковски се появи и като говорител на протестите срещу преговорната рамка, които опозицията организира през лятото, а след приети поправки в Закона за фондациите и сдруженията сдружението "Иван Михайлов" в Битоля беше заличено от Централния регистър.

За всички български граждани в Италия и италианци в България 

 Per tutti i bulgari in Italia e gli citadini italiani in Bulgaria

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата