петък, 28 април 2023 г.

62-годишният бизнесмен Димитър Трайков ще лежи 7 години в затвора за катастрофата при която уби две италианки

 Тежък удар за пияния бизнесмен Димитър, убил с джипа си братовчедки в  Италия! Погнаха го за...

62-годишният бизнесмен Димитър Трайков ще лежи 7 години в затвора за катастрофата, която предизвика на магистрала А28 край град Тревизо и при която загинаха две млади италианки - 20-годишната Джесика Фрагасо и 26-годишната Сара Рицото, съобщи агенция АНСА.

Присъдата, постановена от първоинстанционния съд, бе потвърдена и от Апелативния съд в Триест.

Жестоката катастрофа стана в участък от магистралата между Вилота и Ацано Дечимо на 31 януари 2022 г. Българинът тествал новия си джип "Ленд Роувър" по магистралата и карал с висока скорост. Той блъснал отзад лек автомобил "Фиат Панда", в който са пътували две братовчедки - 20-годишната Джесика Фрагасо от Марено ди Пиаве и 26-годишната Сара Рицото от Конеляно. На задната седалка във фиата са пътували двете дъщерички на Сара - едната на 2,5 години, а другата на 4 месеца.

Младите жени, една от които социална работничка, а другата студентка във Венецианския университет, прекарали деня заедно с децата и родителите на Джесика по крайбрежието. На връщане към дома си, Сара и Джесика пътували зад автомобила на родителите на студентката, които станали свидетели на трагедията.

Експертите са установили, че джипът, шофиран от Димитър Трайков, е блъснал отзад малката кола на братовчедките със скорост от 180 км/ч. След удара българинът, който работи като мениджър в регион Фриули, избяга от местопроизшествието, но по-късно бе задържан.

Съдът постанови още, че Трайков трябва да плати на родителите на двете убити млади жени обезщетение в размер на общо 175 000 евро.

Мотивите на магистратите трябва да бъдат оповестени до 90 дни.

Кредити за тези, които се нуждаят от ликвидност / Finanziamenti x chi ha necessità di liquidità / Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu

Новините от днес и със задна дата