По подозрение в подправяне на документи в големи количества полицията на Саарланд претърси във вторник няколко имота в Саарланд, главно в района на Саарбрюкен и Фьолкинген. Предполага се, че заподозрените са изготвяли документите по поръчка в България, а също така са действали като контрабандисти, пише sr.de.

Във вторник полицията и прокуратурата на Саарланд проведоха мащабна акция, в която участваха над 100 служители. Прокуратурата в Саарбрюкен потвърди пред СР, че само в Саарланд са били претърсени 18 имота - основно в районите на Саарбрюкен и Вьолклинген. Освен това е имало едно претърсване в Хесен и едно в България.

Предисторията на обиските е наказателно производство срещу няколко заподозрени, които са заподозрени в бандитизъм и фалшифициране на търговски документи. Те са обвинени в търговия с български лични карти и шофьорски книжки на други националности.

Документите са били изработени по поръчка в България. Очевидно обвиняемите са заподозрени и в контрабанда. Твърди се, че фалшивите документи са позволили на многобройни лица да влязат в Германия без разрешение.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo