събота, 11 февруари 2023 г.

Борисов: ГЕРБ не е получила и стотинка от Божков, дълбоко вярвам, че Влади Горанов е невинен / видео

  

                                Снимка: БТА

ГЕРБ не е получила нито стотинка от Васил Божков, ако някой някъде е получавал, да си носи отговорността. Владислав Горанов беше освободен като министър и не участва в нито една листа на партията. Така бившият премиер Бойко Борисов коментира от Стара Загора новата порция имена от списъка "Магнитски".

"Вчера по закона "Магнитски" беше санкциониран бивш наш член - Влади Горанов. Искам да напомня на тези, които злорадстват, че още тогава той беше освободен като министър и депутат и оттогава не участва в нито една листа на партията. Ние дотолкова можем като партия да се разграничим. Ако има доказателства - има органи, които да разследват", категоричен беше Борисов и продължи:

"Нито стотинка, нито лев не сме получили от въпросния Божков - и Господ ми е свидетел - ако някой някъде е получавал, да си носи отговорността. Казвам го, защото Христо Иванов си беше пуснал един пост вчера".

Борисов изрази надеждите си, че Горанов ще докаже, че е невинен.

"Съжалявам за децата на Горанов. Ние можем да понесем всичко, но децата не могат. Надявам се Горанов да докаже, че е невинен. Дълбоко вярвам, че не е виновен", подчерта бившият министър-председател.

По думите на лидера на ГЕРБ България ще успее да се договори с ЕК по Плана за възстановяване по отношение на Маришкия басейн.

Борисов беше категоричен още, че ГЕРБ отново ще спечелят предсрочните парламентарни избори на 2 април.

"Хората виждат направеното от ГЕРБ, виждат какво стана с инфлацията, с цените, когато я няма ГЕРБ - да сравнят", каза бившият премиер и обяви, че Живко Тодоров ще бъде кандидатът за кмет на Стара Загора на изборите през есента.


Новините от днес и със задна дата