събота, 11 февруари 2023 г.

Съдът остави в ареста обвинения за убийството на психолога Иван Владимиров

  

                                Снимка: БТА

Софийският градски съд остави в ареста 52-годишния бивш полицай Румен Тонев, обвинен в извършването на умишленото убийство на психолога Иван Владимиров-Нав, съобщиха от СГС.

Тонев е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 08.02.2023 г. около 22:30 ч. в гр. София, ул. "Черковна", умишлено умъртвил 45-годишния психолог, като го прострелял в областта на лицето със законно притежаван пистолет. Престъплението е квалифицирано по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Съдът сподели доводите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което е привлечен в това качество.

Съдът прие, че е налице и реална опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение, посочват още от СГС.

По информация на БТА защитата на Тонев е поискала той да бъде пуснат на свобода, защото е болен и това се доказва от епикризи. Освен това трябва да се грижи за болната си майка.

За неконтролируемите му емоции има обяснение, посочи адвокатът му.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Психологът Иван Владимиров-Нав беше убит с един изстрел в лицето на 8 февруари след дългогодишен конфликт със своя съсед. Протестиращи се събраха пред дома му, за да почетат неговата памет, но и за да изкажат недоволството си от закъснелите действия на полицията.

Новините от днес и със задна дата