петък, 4 декември 2020 г.

Миглена Каканашева, обвиняема за шофиране без книжка и причинен пътен инцидент с пострадал

  

              Мегз - Миглена Каканашева Снимка: Фейсбук

Автор: Катя Стоянова/BurgasNovinite.BG

Миглена Каканашева - Мегз, обича да произвежда събития с които да се поставя в центъра на общественото внимание. Напоследък обаче, забелязах аз, че изостава с проявите си в медийното пространство. От чисто женска солидарност си казах, не може тъй, момичето се жертва за такива велики каузи, някой трябва да се погрижи да стои на преден план. Ето го и резултатът! 

Направилата опит да яхне родното #MeToo което впрочем зацикли, и самообявилата се за първа защитничка на правата на жени Миглена Каканашева - Мегз, на 08.04.2019 г., в гр.Раковски, обл. Пловдив, при управлението на моторно превозно средство е нарушила правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинила на другиго телесна повреда, като към датата на деянието не е имала съответното свидетелство за управление на МПС - престъпление по чл.343 ал.3 пр.V б.“а“ пр.ІІ вр. ал.1 б.“б“ пр.ІІ вр. чл.342 ал.1 от НК. Привлечена е като обвиняема и е наложена мярка за неотклонение "подписка". Установи проверка на BurgasNovinite.BG.

Дамата, т.с. Мегз е привлечена като обвиняема за извършено престъпление с посочената по-горе правна квалификация и е взета мярка за неотклонение „Подписка“. Ето на, от подписване какво време да му остане на момичето да се занимава и с правата на жените в българския шоубизнес. Ние се чудим къде е Мегз, а тя ходела да се подписва. Ами то, време се иска да търчиш насам - натам, по разни подписки,  та си рекох дали от централата на движението #MeToo, са запознати с обремененото криминално минало на жената, а и данъчните и неволи. Все пак, си е тежка и то морална отговорност, но дали са налице и необходимите качества?!

А сега и друга грижа ме налегна, ех тази женска солидарност! Днес разбрах, че Мегз най - после си е намерила точното място и е започнала работа във фирма за дезинфектанти, а се оказа, че разследването на Районна прокуратура – Пловдив е във финален етап и предстои предявяване на материалите по наказателното производство относно деянието извършено на 08.04.2019 г. и докладване на наблюдаващия прокурор...и то в ситуация на 4 годишен изпитателен срок от предходна присъда. По данни на читатели през изминалата година Мегз е била участник в още две ПТП-та. За медията не стана ясно дали дамата е била в трезво състояние или под влияние на алкохол и наркотици, затова ще продължим журналистическото разследване по темата.

През септември 2019г., Мегз бе осъдена на 2 години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок и беше обвинена в застрахователна измама. Наложена ѝ бе и мярка "парична гаранция" от 10 000 лева. Съдът доказа, че Мегз умишлено е склонила Румен Рончев и Антон Лесов да присвоят лек автомобил взет на лизинг, който обявила за откраднат, за да спре да го изплаща.  Вероятно деянието от 08.04.2019 г. свързано с ПТП - то е извършено със същия автомобил.

От изнесените дотук факти, става ясно, че на Мегз от ангажименти свързани с различни деяния в конфликт със закона, а последното може да ѝ докара и ефективна присъда или най - малко пробация, идеята ѝ да "защитава" хора от себеподобни е на път да се провали.

Казвам себеподобни, защото и сексуалното насилие и измамата са обект на внимание на НК. А дали в идеята ѝ за #MeToo наистина има и сексуален насилник или отново се е поддала на някакъв измамен план, най - вероятно и това ще бъде установено в съда. Предстои да разберем!

Движението Me Too, с варианти на свързани местни или международни имена, е социално движение срещу сексуално насилие и сексуален тормоз, при което хората публикуват твърдения за сексуални престъпления, извършени от могъщи и / или видни мъже.

Ще използвам популярността си, за да се опитам да прокарам движението #MeToo в България, отбеляза Мегз, преди около месец. Драга Мегз, надявам се, с настоящата статия и аз да съм допринесла с нещо за вашата популярност. Но никак не съм убедена, че популярност с отрицателен знак е носител на моралния еквивалент, подходящ за вашите амбиции. Нали се сещате, че и Цар Киро е популярен и го дават по телевизията? Надявам се разбирате, че е важно популярността ви, каква репутация ви създава.

Новините от днес и със задна дата