събота, 25 февруари 2023 г.

Арестуваха в Букурещ ключов финансист на "Хизбула", обявен за глобален терорист

  

Ключов финансист на "Хизбула" с ливанско и белгийско гражданство, обявен от САЩ за "глобален терорист" през 2018 г., когато е предложена награда от 10 млн. долара за информация за местонахождението му, е бил заловен в Букурещ, съобщи Асошиейтед прес.

Мъжът е бил арестуван при пристигането му в румънската столица вчера, съобщиха американските власти.

58-годишният Мохамад Ибрахим Бази е превел на "Хизбула" милиони долари през годините, пише БТА.

Американски прокурор съобщи, че САЩ искат екстрадицията на Бази, както и на 78-годишния ливански гражданин Талал Чахин, по обвинения, съдържащи се в обвинителен акт, върнат миналия месец във федералния съд на Бруклин.

Властите твърдят, че Бази и Чахин са заговорничили да накарат или принудят лице в САЩ да ликвидира дела им в някои недвижими активи в Мичиган и тайно да преведе стотици хиляди долари от САЩ на Бази и Чахин в Ливан.

Двамата са записани да обсъждат варианти, чрез които да скрият от американските правоприлагащи органи, че Бази е източникът и дестинацията на приходите от продажбата и че мъжете са замесени, твърдят властите.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата