събота, 25 февруари 2023 г.

Прокуратурата обвини 41-годишен за смъртта на мъж с неустановена самоличност

Прокуратурата обвини 41-годишен за смъртта на мъж с неустановена самоличност 

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 41-годишен мъж за умишлено убийство, представляващо опасен рецидив и го задържа за срок до 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Обвинението е за това, че на 21 февруари 2023 г. в гр. София,

бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 102, в района на Предгаров площад, на тераса, намираща се на гърба на павилион, обвиняемият умишлено умъртвил лице от мъжки пол с неустановена самоличност, като му причинил тежка съчетана гръдна и закрита черепно-мозъчна травма.

Мъжът е извършил деянието след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление (кражба)

на 2 г. лишаване от свобода, което той е изтърпял ефективно.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е счел, че има достатъчно доказателства, че мъжът е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице висока обществена опасност на деянието и дееца, което налага неговото задържане.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата