събота, 25 февруари 2023 г.

ЕС одобри 10-я пакет от санкции срещу Русия

  

Европейският съюз одобри десетия пакет от санкции срещу Русия. Това се случи в последите минути на 24-ти февруари, която се отбелязва годишнината от нахлуването на Москва в Украйна, съобщи шведското председателство на ЕС късно в петък, предаде Ройтерс.

"Заедно страните членки на ЕС наложиха най-мощните и широкообхватни санкции, за да помогнат на Украйна да спечели войната", заяви шведското председателство на ЕС в Twitter.

"ЕС стои обединен с Украйна и украинския народ. Ние ще продължим да подкрепяме Украйна, толкова дълго, колкото е необходимо", обявиха още оттам.

Десетият пакет от мерки е насочен към "физически лица и организации, подкрепящи войната, разпространяващи пропаганда или доставящи дронове, използвани от Русия във войната". Той включва и по-строги експортни ограничения за стоки и технологии с двойна употреба, както и мерки срещу "руската дезинформация".

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата