събота, 25 февруари 2023 г.

Султана на симетрията впечатли и Шварценегер, но анаболите го доведоха до ампутация

 

Без препарати - няма резултати.

Това верую в културизма едва не коства живота на една от най-големите легенди сред мускулестите момчета - Флекс Уилър.

В наши дни той е с ампутиран крак, но все още тренира от инвалидната си количка или с протезата, като не спира да инфлуенсърства в социалните мрежи. Какво може да накара някой да жертва крайник, за да постигне успехи? Историята му е забележителна, отбелязва corner.dir.bg.

Роден през 1965 година в Калифорния, Кенет Уилър, както е истинското му име, не може да се похвали с нормално детство. В гимназията тежи едва 48 килограма, става жертва на сексуално насилие и психически атаки, мисли за самоубийство, а на 15 вече е баща.

Самият той признава, че ако не е бил спортът, е щял отдавна да е мъртъв, в затвора или в психиатрична клиника.

В случая на Уилър обаче максимата, че "спортът е здраве", не важи. За да натрупа максимално бързо мускулна маса, той започва да се тъпче с коктейл от анаболи. Структурата на тялото му позволява да трупа впечатляващо количество мускули.

В състезателните си дни при ръст от 179 сантиметра теглото му е 116 килограма, а в период на тренировки достига до 130 килограма. Гърдите му са с обиколка 142 см, бицепс - 56 см, талия - 70 см, бедра - 79 cm...

Въпреки това обаче, той може да се похвали с впечатляваща гъвкавост, заради което приема и състезателния си псевдоним Флекс. Първата си победа печели през 1983 година, след което трофеите се трупат главоломно.

Член е на Залата на славата, за него има направени филм и книга, завоюва рекордните 5 пъти Iron Man Pro, 4 пъти е на върха в Arnold Classic, но в най-големия турнир в света - Мистър Олимпия, 3 пъти остава в подножието.

Въпреки че е ненавиждан от феновете заради арогантното си поведение, всички признават, че Уилър може да се чувства ощетен  от съдиите. А прякорът, който получава от медии и съперници, е красноречив - Султана на симетрията.

Самият Арнолд Шварценегер пък казва за него, че го смята за един от най-великите културисти, които светът някога е виждал.

Но цената, която плаща за славата, е жестока. Уилър е диагностициран с тежко бъбречно заболяване, а докторите са категорични, че причината са анаболните стероиди.

Културистът твърди, заболяването датира от доста преди това, опитвайки се да защити репутацията си.

Състоянието му става критично и през 2019 години се налага ампутация на десния крак под коляното, за да се спаси живота му. Уилър обаче отказва да се сбогува с тренировките и не спира да пуска клипчета в социалните мрежи, демонстрирайки как тренира и как щял да се завърне към състезанията.

Спортистът не крие факта, че прибягва до спортната фармакология, въпреки че тя не се рекламира открито.

Предполага се, че основните му лекарства са тестостерон, тренболон и хормон на растежа, за да увеличава резултатите си ударно. Комбинацията е с оксиметолон, станозолол и инсулин.

"Не искам да обсъждам какви точно анаболи съм вземал, защото напълно разбирам последствията от собствените си думи. В миналото съм подтикнал към химията много деца, защото всички те искаха да бъдат като мен.

Вече не мога да нося такава отговорност", изповядва се Уилър.

И го прави от позицията на човек, който познава отлично предимствата, но и негативите от това да бъдеш в световния елит на културизма...

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България- Патронато/КАФ Servizi sociali, pensionistici e legali per i Bulgari in Italia e per gli Italiani in Bulgaria- Patronato/KAF! Tel: 3356318424 или на e-mail: info@sportellodelconsumatore.eu 

“Sportello del Consumatore” di Roma

 За българите в Италия: Как да се ориентирате, за бонуси, данъци и други промени през 2023г. / Anno 2023: Come orientarsi tra novità e cambiamenti dei bonus e del fisco per l'anno nuovo

Новините от днес и със задна дата