вторник, 27 декември 2022 г.

Отиде си именитият гинеколог и създател на първата частна болница в Бургас доц. д-р Михаил Михайлов

 

Навръх Коледа е починал именитият гинеколог и създател на първата частна болница в Бургас доц. д-р Михаил Михайлов, съобщиха неговите колеги.

"С огромна болка Ви съобщаваме,че на 25.12.22 г.ни напусна доц. д-р Михаил Михайлов, дм., всеотдаен лекар, дългогодишен преподавател и учен.

Автор на множество научни публикации в чужбина и в страната. През годините са въведени 7 от предложените от него методики в акушеро- гинекологичната практика.Член на Европейската асоциация по АГ и член на Българското дружество по акушерство и гинекология. 

Съучредител и организатор на научни конференции по акушерство и гинекология с национално и международно значение, провеждани ежегодно в гр. Китен. Със своя научен труд "Професионален риск при бременни жени от район с интензивно развита нефтохимическа промишленост" дава своя принос за опазване на майчиното здраве - жените в детеродна възраст да бъдат изведени от опасните производства и да бъдат пренасочени към други звена. 

Дългогодишен ръководител на АГ сектор към сегашната УМБАЛ Бургас - Родилно, Гинекологично отделение и Патология на бременността, и Областен консултант по АГ. Създава първата частна болница в гр. Бургас през 1999 г - Многопрофилна Акушеро-гинекологична болница ,,Ескулап", с основна дейност акушер- гинекологичната патология. През последните години болничното заведение е трансформирано в Медицински център "Клиника доц. Михайлов ", на който остана ръководител до смъртта си.

Поклонението ще се състои на 03.01.23 г. от 12 ч. в Ритуалната зала на Гробищен парк - гр.Бургас.", написаха колегите му.

Новините от днес и със задна дата