вторник, 13 септември 2022 г.

Домашен насилник отива на съд, ритал и удрял жена си с брадва, лопата и корниз

  

Районна прокуратура-Монтана, чрез нейното отделение в Берковица, внесе обвинителен акт в съда срещу 51-годишен домашен насилник, при това с присъди зад гърба си.

Мъжът с инициали Г.Г. тероризирал партньорката си, с която живеел от 9 години в Монтана. Обвиняемият неведнъж проявявал физическа, освен вербална агресия към жената.

Често употребявал алкохол, след което започвал да сипе закани срещу живота ѝ и да я малтретира по всякакъв начин - с брадва, лопата, корниз, придружавано с ритници, става ясно от съобщението на прокуратурата.

Последният драстичен случай на домашно насилие е от 20 май тази година, когато подсъдимият избухнал заради това, че жена му нямала да му даде пари да си купи алкохол. След жестокия побой пострадалата била в толкова тежко физическо и психическо състояние, че не можела дори да потърси помощ сама. Три дни по-късно малтретираната жена успяла да излезе от къщата и да стигне до съседи, които я закарали в дома на майка ѝ.

Пребитата жена била транспортирана в болнично заведение и оперирана по спешност, а от заключението на извършената по делото съдебномедицинска експертиза става ясно, че на жертвата на домашното насилие е била нанесена средна телесна повреда. Това е довело до разстройство на здравето ѝ и дори до временна опасност за живота, гласи заключението на медиците.

Престъпленията, за които е обвинен Г.Г., са извършени в условията на домашно насилие. Понастоящем той е с мярка за неотклонение "задържане под стража". Предстои делото да продължи в съда, уточняват от държавното обвинение.

Новините от днес и със задна дата