събота, 28 май 2022 г.

Мистериозно изчезналата IT специалистка Алена била преследвана от бившия си приятел

  

Изчезналата преди повече от денонощие Алена Щерк дълги години се занимавала с танци, а преди няколко години започнала собствен бизнес. Заради пандемията обаче останала фирмата ѝ в IT сферата.

С последния си приятел Алена Щерк е имала общ бизнес за внос на вина от Италия, което било странично занимание от IT сферата.

По неофициална информация именно той е издирван след изчезването на Алена. Мъжът е чужденец и не е изключено да е напуснал страната. Според нейни приятели, той често я притеснявал след като се разделили. Последно я издирвал на парти миналата събота.

Любомир Методиев е един от притеснените за съдбата на Алена нейни познати. "Доколкото ми е известно, в момента не са с него, защото той живееше извън София. Бяха заедно, след което като се разделиха и Алена заживя в "Бояна", коментира пред bgonair Любомир Методиев.

Той описа Алена като грижовен приятел и съвестен работохолик. Бизнесът ѝ винаги е бил легален и прозрачен. Близките ѝ не вярват това да е мотив за изчезването ѝ. "Никога не е парадирала с пари, с някакви притежания. Това ми звучи неестествено и нелогично", допълни Методиев.

За последно Алена е видяна от неин приятел в петък късно вечерта. Била забързана и носела черен сак. "Предполагам, че е била до тях да си вземе някакъв багаж, но поради каква причина, не знам", каза още Любомир Методиев.

Автомобилът на жената е намерен в гаража на жилищната сграда, в която живее. Криминалисти правиха оглед за следи по колата.

Алена Щерк живее заедно с двете си деца, които са подали и сигнала за изчезването ѝ. Тя е имала и час в петък в танцова школа, където преподава, но не се е появила.

Близките ѝ засега отказват да коментират.

Приятели на Алена са започнали самостоятелно издирване.

"В момента група приятели сме се организирали по наша информация и данни на места където да търсим, защото още нямаме никаква информация от органите на реда и решихме с наши сили, колкото можем, да се съберем, приятелски групи, приятели и роднини да търсим по наша информация и по данни на гадатели, врачове и тем подобни. Човек, който е в тежко положение, вярва на всичко и ние в момента малко на сляпо търсим, но надеждата умира последна. И продължаваме с търсенето, надяваме се всичко да приключи благополучно, но засега никаква, никаква друга информация нямаме", каза Любомир Методиев пред БНТ. Той уточни, че я търсят на различни места около София.

Новините от днес и със задна дата