понеделник, 30 май 2022 г.

Прокуратурата: Убийството на Алена Щерк е извършено по особено жесток начин (ВИДЕО)

 

 Арестуваха приятеля на Алена Щерк, ето къде го спипаха

Убийство от ревност е основната версия на СГП за смъртта на 47-годишната IT специалистка Алена Щерк, която беше открита мъртва в неделя край Радомир. Това съобщиха на съвместен брифинг от полицията и Прокуратурата. По главата ѝ са установени множество удари. 

"Първоначалната информация беше за отвличане, но след като вчера бе намерено тялото ѝ, бяха установени множество удари по главата и травма несъвместима с живота, на Виктор Спига е повдигнато ново обвинение - за убийство, извършено по особено жесток начин", посочи зам.-градския прокурор Иво Илиев.

„Сигналът за издирването на Алена Щерк е подаден на 27 май т.г. След това незабавно е започнала работа по случая. В хода на разследването се установи, че на 26 май вечерта Щерк е била при свои близки. Прибира се в апартамента си около полунощ. Предполага се, че убийството е извършено в гаража или в автомобила ѝ”, обясни комисар Стойно Цветков.

"Установено е, че нейният личен автомобил се е движил в посока Перник-Радомир-Перник. Това, което ни ориентира за мястото, където евентуално трупът е оставен, беше, че по посока на пътуването към Радомир има едно забавяне", поясни комисар Цветков.

„На този етап доказателствата сочат, че именно бившият ѝ приятел е извършител на действието. Установено е, че нейното тяло е превозено с личния ѝ автомобил, в него има и кръв, а автомобилът е управляван именно от Виктор”, заяви зам.-градския прокурор Иво Илиев. По думите му друга индикация за това, че деянието е извършено от Спига, е, че той е напуснал страната.

Освен ревност, Прокуратурата разглежда и професионални отношения между Щерк и Спига като мотив, тъй като двамата са ръководили съвместен бизнес". Това поясни говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Според адвоката на Спига, който движи бизнес делата му у нас, раздялата му с Алена Щерк била по-скоро приятелска.

Арестуваха в Италия бившия приятел на Алена Щерк - Труд

„Не знам да са имали сериозни проблеми, които могат да доведат до ексцесии. Но никой не се разделя с жената, с която живее, ако всичко е безоблачно”, поясни Любен Казанлиев, адвокат на Виктор Спига.

Приятели на Алена Щерк също сочат финансови мотиви като основа на изчезването ѝ.

„Последните месеци виждахме и усещахме, че има някакво напрежение между тях. Алена не беше така, както я познаваме - жизнерадостна, весела”, сподели Любомир Методиев, приятел на убитата жена.

Следите на Виктор Спига се губят на 27 май вечерта, когато казал на адвоката си, че заминава със самолет за Италия.

„Пътуването е планирано, 10 дни горе-долу по-рано. Има купени самолетни билети, наел си е автомобил в Италия”, обясни адвокатът.

По-рано в понеделник стана ясно, че Спига е задържан в Асколи Пичено, Италия, от местната полиция. Това е станало в 00:20 италианско време, (01.20 българско), докато се е връщал в хотела, където се е бил настанил. Колата също е намерена. 

„Той не се е качил на самолет, преминал е границата на България с автомобил, който е наел от съответната фирма", заяви комисар Стойно Цветков.

Новините от днес и със задна дата