вторник, 5 април 2022 г.

Отнето предимство предизвика тежка катастрофа в Бургас / видео

 

Отнето предимство предизвика тежка катастрофа в Бургас. Голям късмет е, че при инцидента няма пострадали, съобщават от община Бургас.

Тежкият пътен инцидент е заснет от камерите на общинското видеонаблюдение на добре осветения булевард "Демокрация" в Бургас.

При жълт сигнал на светофара автомобил прави обратен завой и застава в средната лента, но така отнема предимство на две коли, които се движат с висока скорост.

И двете успяват да го заобиколят, но единият водач губи управление и се удря в огражденията на тротоара, като по чудо не блъска пешеходец.

"Шофирайте и пресичайте внимателно", призовават от Община Бургас.

Директорът на общинско предприятие "Транспорт" към община Бургас Андрей Рунчев обясни, че при работещ светофар обратния завой е разрешен.

"В случая светофара не е работил, но се вижда от кадрите на видеокамерите, че два автомобила, които идват от автогара и жп гара в посока изхода на Бургас, са карали с несъобразена скорост", обясни той пред bTV.

"В петък вечерта част от светофарите по това време преминават в този режим, когато мига само жълта светлина", добави Андрей Рунчев.

По думите му органите на реда трябва да установят дали двата автомобила са правили нерегламентирана гонка.

Според него основна причина за инцидента е несъобразена скорост. "Голяма част от пътнотранспортните произшествия, които се случват са на територията на общината, са именно поради невнимание и несъобразена скорост", отбеляза още Андрей Рунчев.

От общината са предвидили средства за увеличаване на броя на камерите, които да следят за нарушения на пътя.

Новините от днес и със задна дата