четвъртък, 7 април 2022 г.

ГЕРБ насметоха Петков за укрити ангажименти пред ЕК в Плана за възстановяване / видео

 

 

Тепърва ще разбираме какви ангажименти е поело правителството пред ЕК - нещо, което до момента е съвършено неясно. Това каза по време на брифинг в кулоарите на парламента Томислав Дончев от ГЕРБ.

„Ние имаме правото и задължението да задаваме въпроси, защото версията на плана, се появи едва вчера. Излизат куп въпроси - и стари, и нови. Изникват доста въпроси, дори и при бегло запознаване с текста“, допълни още Томислав Дончев.

"Да направиш публично достояние текста малко преди одобряването на ЕК, потенциал за обществена дискусия няма, това е прозрачност, направо кристална прозрачност. Разбира се, това не е краят на процедурата. За да имаме одобрен план в пълния смисъл на думата и България да има право да го изпълнява, е необходимо одобрение на Съвета. Но искрено се надявам това да се случи в следващите няколко седмици. Трябва да поздравя всички екипи последната година и половина, които работиха по текста на плана", каза Томислав Дончев.

Европейската комисия дава зелена светлина на Плана за възстановяване на България. Това стана ясно по-рано на съвместна пресконференция в Министерския съвет на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и премиера Кирил Петков.

Новините от днес и със задна дата