сряда, 27 април 2022 г.

Путин пак плаши: Мълниеносен удар чака тези, които се месят в Украйна!

 Путин рязко губи популярност сред българите заради войната в Украйна според  "Алфа рисърч" 

"Всички, които се месят в ставащото в Украйна и създават заплахи от стратегически характер, трябва да знаят, че ударът ще бъде мълниеносен". Това обяви руският президент Владимир Путин пред Съвета на законодателите днес.

"В случай на заплаха Русия ще използва в отговор средства, които опонентите ѝ все още нямат", заяви Путин, цитиран от ТАСС и РИА.

По-думите му Украйна е тласната отвън към пряка конфронтация с Русия: "Украйна беше използвана просто като разходен материал в борбата срещу Русия", заяви още той.

"Всички решения от наша страна са взети. Разполагаме с всички инструменти за целта. Ще ги използваме, ако има необходимост - и всички знаят това", подчерта Путин, цитиран от руските агенции.

По думите му руските военни "предотвратиха реалната опасност от мащабен конфликт, който да се разгърне на наша територия и по чужд сценарий", съобщи bTV.

"Ходът на последните събития, включително претенциите на киевския режим да притежава ядрено оръжие, разгръщането на украинска територия на западни биолаборатории и безразборното въоръжаване на Украйна с най-модерно оръжие потвърждават, че нашата реакция на тези цинични замисли е била правилна и своевременна", е казал още Путин, без да подкрепи с нито едно доказателство твърденията си. 

Той допълни: "Според силите, които в историята са провеждали и продължават да провеждат курс на сдържане на Русия, такава самостоятелна, огромна по техните представи страна не трябва да съществува. Те виждат в самото ѝ съществуване опасност", което също не отговаря на истината. Москва през последните десетилетия бе възприета и приета от целия свят и едно от доказателствата, че това беше факт е хилядния брой на чужди компании напуснали Русия след обявената на Украйна война. Броя на газовите договори и със страните с които са сключени също опровергават параноичните твърдения на Путин. Но Путин стъпка цялото доверие с един замах, след като реши, че чрез газовите договори може да извива ръцете на цивилизования свят. Явно стратегията на Путин беше да спечели световното доверие и след това безогледно да спекулира с него!

Всички задачи на войната, която Путин продължава да нарича "руската специална военна операция в Украйна със сигурност ще бъдат изпълнени, каза той,  за да се гарантира мир и сигурност за жителите на Донецката и Луганската народни републики, руския Крим и цяла Русия в бъдеще", каза още руският президент на среща с членове на Съвета на законодателите.

Путин беше категоричен, че "опитите да бъде удушена Русия икономически се провалиха", което не отговаря на истината. Ефектът от заслужените санкции е повече от явен и ефективен. И вместо Путин да си скрие болезнената параноя някъде, където да я заключи със 100 ключа и да прекрати военната си инвазия в Украйна, за да спести невиждана криза в която вкарва руския народ, той продължава да ръси закани към целия цивилизован свят.

Новините от днес и със задна дата