неделя, 13 март 2022 г.

Тромбоемболия е погубила мъжа, чакал да си купи олио в Бургас

  

             Снимка: Десислава Димитрова

Тромбоемболия е погубила мъжа, чакал да си купи олио в Бургас. Това е заключението на съдебна медицина. Мъжът е починал от тромбоемболия, запушвания на кръвоносните съдове на сърцето и белия дроб, съобщава bTV.

Припомняме, че дълги опашки за олио на ниска цена се извиха пред хипермаркетите в страната през съботния ден. В много магазини се стигна до сблъсъци между клиенти и грозни сцени.

Ако в съботната сутрин пред злополучния магазин в Бургас имаше опашка от 1000 души, то днес е спокойно. Опашки няма и пред обектите на веригата хипермаркети в София.

Въпросната марка олио, чиято промоция предизвика опашките и истерията, липсва по рафтовете, а в два магазина в Бургас олиото напълно липсва от рафтовете независимо от цената.

Вицепремиерът Корнелия Нинова свика спешна среща със зърнопроизводителите, а след нея обяви, че няма причина за напрежение и олио има в страната достатъчно. Но провокира недоволство, защото се знае, че олио има достатъчно, но смущаваща е цената и коментарите са, че не прави нищо полезно освен да отчита дейност.

Новините от днес и със задна дата