петък, 18 март 2022 г.

Съпругът на Севдалина Арнаудова: Задържаха я пред 8-годишното ни дете

  

Полицията дойде, докато вечеряхме, поискахме документ, те казаха че нямат, защото е по неотложност. 10 човека бяха и пред детето започнаха да правят обиск на цялата къща. Жена ми е задържана за 24 часа. Иззеха пари и телефони. Това заяви пред журналисти пред сградата на Главна дирекция "Национална полиция" съпругът на пиарката на Бойко Борисов - Севдалина Арнаудова, Делян Димитров.

По думите му, при вида на полицаите, 8-годишната им дъщеря се е разплакала и е избягала, за да се скрие.

"Помолих ги и ги питах не можеше ли да го направите, докато детето е на училище, което е на 8 години. То започна да бяга и да се скрие. Трябваше да я успокоявам, че не сме престъпници. Направиха обиска и казаха, че са намерили две поемни лица случайно от улицата. Оказаха се студенти от Академията на МВР", обясни Димитров. 

Съпругът на Арнаудова добави, че разследващите са слезли през блока и са снимали номерата на служебната му кола.

"След това в медиите излезе, че е открит джип на "Аркад", добави Делян Димитров.

Снощи се появи информация, че пред дома на Арнаудова е бил намерен джип, който се води собственост на фирма "Аркад", отговорна за строежа на газопровода "Турски поток" през България.

"Най-много ме боли за детето ми. Без никакви заповеди влязоха. Има Господ, това ще им се върне и на тях. Иззеха телефони - наши стари - на съпругата ми телефона. На детето някакъв айпад взеха. Командировъчни взеха, защото казаха, че търсят неща, свързани с Борисов, Горанов и Божков. 5000 лева, 3000 долара и рубли някакви от командировки, които си ги държим", каза още съпругът на Севдалина Арнаудова.

Делян Димитров съобщи, че жена му е била първо в МВР болница без да уточни по каква причина, а след това е отведена в ГДНП. Севдалина Арнаудова не е била разпитвана и адвокатът й вече е при нея.

"Тя ми се обади в 4.30 ч. да ми каже, че е задържана за 24 часа. Тя има друг адвокат, не Менко Менков. Занесох ѝ вода и каквото трябва друго. Но този тормоз е брутален, това ли е демокрация? Тези хора имат също семейства. Какво сме направили? Че Севдалина е била с премиера", допълни Димитров.

Новините от днес и със задна дата