понеделник, 28 февруари 2022 г.

АПИ: Близо 900 снегорина са на терен

 Пожарникари спасиха 8 младежи, затънали с 2 коли в преспите край язовир  Белмекен | Днес.dir.bg

899 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж Поради обилен снеговалеж и снегонавявания е ограничено движението на всички моторни превозни средства през най-високия старопланински проход "Троянски" и през Дюлинския проход в област Бургас. 

За снегопочистване е ограничено преминаването на тежкотоварните автомобили над 12 тона по републиканските пътища в област Смолян, както и през проходите "Печинско", "Рожен" и "Превала". Движението на останалите автомобили по републиканската пътна мрежа в област Смолян се осъществява задължително с вериги. Около 35 см е падналият сняг в района.

За снегопочистване е ограничено преминаването на МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по път II-84 Велинград - Юндола, II-37 Батак - Доспат, път III-198 Гоце Делчев - Катунци през "Попови ливади", по път III-197 Гоце Делчев - Доспат, път III-358 Шипково - Рибарица, както и по път III-865 Кърджали - Ардино. Движението през ГКПП "Гюешево" в посока Република Северна Македония временно е спряно за камиони над 12 тона поради снеговалеж и ограничение от съседната държава.

Снощи имаше задръстване по пътя Пампорово-Чепеларе заради неспазване на ограниченията за движение на автомобилите, както и заради недобросъвестни шофьори, дошли в курорта на ски с летни гуми на автомобилите си, съобщиха от Пътното управление. 

Снощи гневни шофьори заляха социалните мрежи със снимки и видеоклипове от леки катастрофи и колони от автомобили, заради непочистени пътища.

Новините от днес и със задна дата