понеделник, 21 февруари 2022 г.

Майката на намерената мъртва 11 г. Любка: Детето ми е убито

 

Майката на 11-годишната Любка, която бе намерена мъртва в нива в Монтанско, смята, че детето ѝ е било убито. "Няма шанс детето само да стигне там. То само е крадено, качено в кола, пребито, кой знае къде е крито", изплака жената в ефира на Нова телевизия.

11-годишното момиче изчезна в монтанското село Сумер на 22 януари. В издирването участваха полиция, водолази, доброволци и дрон, но от него нямаше и следа. 

"Искаме да се хване човекът, който уби детето ми. Ако беше това дете там, както го търсихме с полиция, щяхме да го намерим", обяснява тя съмненията си.

Бабата на детето също разказва мистериозен факт около трагедията. "Обеците ѝ ги няма, големите, само по-малките са на ушетата. Няма шанс само детето да стигне в средата на нивата", казва също тя.


Майката на детето казва, че по мъртвото му тяло е забелязала белег на челото и на крачето. 

"Няма нищо на детето, само по челото има като белег и на крачето нещо драскане", обяснява тя. Според двете жени детето е убито от хора в селото.


"Искам да се намерят убийците на детето. Господ да ги накаже и децата и внучетата им. Кой е посегнал на моето болно детенце?", пита през сълзи бабата на Любка.

Според заключението от съдебния лекар обаче не са открити следи от насилие по тялото на детето.

В петък, 21 януари, Любка, която страда от детска церебрална парализа, отишла на гости с майка си в дома на своя вуйчо в монтанското село Сумер, на около 20 км от Вършец. В събота, между 16,30 часа и 17 часа

Новините от днес и със задна дата