понеделник, 21 февруари 2022 г.

Гневни хора се събират да свалят кабинета „Петков“ във вторник пред МС

  

Няколко организации свикват протест под прозорците на властта във вторник. В тяхната позиция се посочва, че ще се съберат пред сградата на Министерски съвет, за да пишат „Слаб 2“ на подмяната.

По думите им тя е осъществена от изтъргуваното съглашателство на т.нар. „нови“, но поредни измамници във властта. Tе смятат, че има „задкулисие и под благословията на външни сили, продиктувано от кратковременни техни интереси", пише Tribune.bg.

По тази причина недоволните изтъкват, че митинг-протестът им ще протече под надслов „Прекратяваме промяната“.

Ето какво пишат oще те:

„На тази дата, изпълнена почти изцяло само от двойки, то на двойкаджиите ще им припомним за 290-годишнината от рождението на първия Президент на САЩ – Джордж Вашингтон като символ на Независимостта именно на пл. „Независимост“ в столицата ни София, защото днешното ужким управляващо (а всъщност осребряващо) парламентарно мнозинство,

ведно със своята феодално разпределена на порции изпълнителна власт, в Международния ден на жертвите на престъпления забравиха и не се посвениха да поругаят жертвите на престъпния режим, приключен от един Протест, а не от тяхната, която не е наша (на Протеста) 4-форматна коалиция на 4-ти април м.г.

В България демокрацията отново бе изнасилена чрез провеждането миналата година на три парламентарни вота без да бе извършено основното искане на Протеста за провеждане Операция „Чисти ръце“, та да знаем кой – кой е, за да можем пълноценно и информирано да преценим как справедливо да дадем вот и доверие не за подмяна, а за промяна.

Понеже протестът ни винаги бе естествен демократичен порив към свобода и справедливост за една Чиста и Свята Република България по Завета на Левски, то на тази дата, когато се изпълват и 174 години от Демократическата (Втора) революция във Франция ние ще отдадем сили идеите на великия поет, писател, историк, философ и политик, но най-вече огромен и силен приятел на потиснатия Български народ – Алфонс дьо Ламартин да започнат да разцъфтяват заедно с наближаващата пролет и тук да има осъществена добродетелна власт, служеща на своя многострадален народ, а не на свои страсти в едно шоу от кукли на конци.

СТОП НА ПОДМЯНАТА!

435 дни сме искали Промяна, разчистваща Авгиевите обори на „Борисов 1“, „Борисов 2“ и „Борисов 3“, а получихме подмяна чрез разместване на пешките от „Янев 1“ и “Янев 2”.

Кабинетът „Петков“ е измама и не произтича от Протеста. Това бе ясно изявено в 33 постулата, съставляващи Декларация на Протеста, приета и подписана на 19-ти февруари м.г. от хиляден народ. Протестът даваше друг Мандат, който не бе проучвателен, а задължителен и срокът му не е за 100 дни. Справедливостта остана само несбъдната мечта, разместиха се само куклите, но мафията продължава да дърпа конците и на "новите".

Не това сме искали, не за това бяхме на площадите! Долу мафията! Оставка на правителството, оглавявано от лицето Кирил Петков Петков - сега и веднага!

Демонстрацията е с начален час 18:00 и е по инициатива на Агора БЪЛГАРИЯ, Майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“, „Протести 20 – 22“ и „Младите срещу Системата“.

Новините от днес и със задна дата