понеделник, 10 януари 2022 г.

Председателят на Народното събрание е с Covid-19, почувствал се зле след КСНС

 

Снимка: БТА
След провеждането на Консултативния съвет за национална сигурност председателят на Народното събрание Никола Минчев се е почувствал зле. Той веднага е направил тест, който е бил положителен за Covid-19, съобщават от правителствения пресцентър.

През следващите дни Никола Минчев ще участва в заседанията на парламента дистанционно по електронен път при спазване на приетите от Народното събрание правила.

Според заповед № РД-01-610 от 22.10.2020 г. на здравния министър обаче всички контактни на шефа на парламента подлежат на карантина за срок от 10 дни, считано от последния контакт с потвърдения случай. Това означава, че всички присъстващи на Консултативния съвет по национална сигурност, чието заседание продължи близо 6 часа, би трябвало да бъдат карантинирани в домовете си с предписание на директора на Столичната регионална здравна инспекция. 

На заседaнието на КСНС днес присъстваха президентът Румен Радев, премиерът Кирил Петков, вътрешният министър Бойко Рашков, военният министър Стефан Янев,  зам. външният министър Ирена Димитрова, Десислава Атанасова от ГЕРБ, Кристиан Вигенин от БСП, Мустафа Карадайъ - ДПС, Тошко Йорданов от "Има такъв народ", Христо Иванов от "Демократична България", Костадин Костадинов от "Възраждане", председателите на ДАНС и ДАР Пламен Тончев и Антоан Гечев, както и посланикът ни в Република Северна Македония Ангел Ангелов.

Новините от днес и със задна дата