неделя, 26 декември 2021 г.

Светеща коледна украса подпалила къщата, в която загинаха баща и двете му деца

  

Пожарът в луковитското село Торос, в който вчера сутринта загинаха две деца - на шест години и на пет месеца, както и 30-годишният им баща, по предварителни данни е възникнал в резултат на късо съединение на електрическа коледна украса на дървен навес на първия етаж на къщата.

Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Ловеч, под ръководството на която се води разследването на инцидента.

Сигналът е подаден вчера в 7 часа от охранител на съседен имот, който видял, че гори къщата на семейство Атанасови и позвънил на тел. 112. Незабавно на място са изпратени екипи на пожарната и полицията в Луковит. 

Според съседите екипите на огнеборците са се забавили. Докато чакали пожарната, хората се опитали да гасят с вода, някои опитали да влязат вътре, но пламъците не позволили, съобщи bTV. Бащата и двете му деца са изгорели като факли.

От сградата успели да излязат майката на младия мъж и 36-годишната му съпруга, която е със сериозни изгаряния и е откарана в столична клиника.

Съседите допълват, че облицовката на помещенията с дървена ламперия е спомогнала огънят да се разгори бързо. От двуетажния дом са останали само стените.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването по случая продължава.

Новините от днес и със задна дата