сряда, 1 декември 2021 г.

Момче се качи в колата на приятели и го намериха убито

  

Още едно убийство в Северозападна България - тялото на 17-годишен младеж е открито тази вечер между Кнежа и Бяла Слатина, съобщава кореспондентът на bTV в региона. 

Момчето е било в неизвестност от неделя, когато излязло от дома си в Кнежа и се качило в колата на двама свои приятели. Те са задържани снощи.

По време на разпитите двамата - на 19 и 20 г., признали, че са пребили ученика с бухалка, съобщи "24 часа". Поводът бил дребен конфликт. След като разбрали, че е мъртъв, се уплашили и заровили тялото му в сметище между Кнежа и Бяла Слатина. Именно там тази вечер криминалистите открили тялото на младежа.

Днес 25-годишен мъж бе задържан за друго убийство в региона - на 16-годишно момиче в Луковит. Арестуваният е привлечен като обвиняем за умишлено умъртвяване на момичето по особено жесток начин.

Тялото на тийнейджърката бе открито в недостроена къща в ромския квартал "Изток" на Луковит вчера от деца.

Извършителят е от града, криминално проявен, осъждан. Според съседи на жертвата той е и наркозависим. С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за 72 часа.

Конкретната причина за смъртта на момичето ще стане ясна днес, след като бъде направена аутопсия, но има следи от насилие. Според ловешкия сайт "Зетра" при огледа по тялото му са открити следи от удари по главата и синини по шията, говорещи за душене.

Непълнолетната е видяна за последно от роднини в понеделник преди полунощ. "Детето излезе в 23 ч. Отишла е в едно заведение и след това се среща с нападателя. Започва борба между двамата", разказа бащата на убитото момиче Тошко Димчев, цитиран от Нова телевизия.

Новините от днес и със задна дата