сряда, 1 декември 2021 г.

55-годишният Бейсим Сафил ще бъде разследван за опит за убийство на съседа си Мюмюн Мюмюн

  

Окръжната прокуратура в Хасково привлече в качеството на обвиняем по три обвинения стрелеца - беглец от хасковското село Сърница.

55-годишният Бейсим Сафил ще бъде разследван за опит за убийство на съседа си Мюмюн Мюмюн, за закана за убийство към същия и за незаконно притежаване на оръжие, съобщи на брифинг зам.-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев.

Този понеделник в 18,40 часа дългогодишният съседски конфликт за пашата на животни на Салиф с фамилията на Мюмюн прерастна в свада и сбиване. Криминално проявеният стреля със самоделна ловна едноцевна пушка срещу опонента си, рани с нож жена му, и избяга в гората с друга незаконна пушка. След това в тъмната част на деня той стреля и към дошлите да го задържат полицаи.

В полицейската операция за задържането и неутрализирането на следващия ден участваха над 200 служители на МВР от различни служби и ловци. Беглецът обаче бе задържан първо от овчар в землището на кърджалийското село Черноочене, когото също заплашил, а след това и от органите на реда.

Срещу съселянина си той е произнесъл заплахата "Ще те утрепя", което би могло да възбуди обоснован страх за осъществявнето ѝ, уточни Лавчев.

Той допълни, че според Наказателния кодекс наказанието за най-тежкото от трите деяния - "опит за убийство" е от 10 до 20 години.

Понастоящем обвиняемият се намира в болница, където се лекува, след като бе прострелян при залавянето му. С постановление му е наложена мярка "задържане" за срок от 72 часа.

Предстои обвинението да внесе в съда искане за мярка за неотклонение "задържане под стража", посочи Лавчев.

На въпрос той поясни, че няма пречки евентуално изнесено съдебно заседание да се състои в лечебното заведение, където се намира.


Новините от днес и със задна дата