понеделник, 13 декември 2021 г.

Ицо Хазарта: Получих послание, че ако продължа да подкрепям ПП, ще загубя най-ценното (видео)

  

                                             Снимка: БТА

Депутатът Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, изложи мотивите си защо подкрепя предложеното правителство на "Продължаваме промяната" от парламентарната трибуна.

"Когато получих покана да се присъединя към този проект от г-н Кирил Петков, аз бях впечатлен от неговата биография, както и от тази на г-н Василев и на другите участници", обясни той.

По думите му обаче това не е било достатъчно, за да повярва в успеха им и разкри, че е направил и нещо друго:

"С някои от вас се познаваме, с други сме приятели - обърна се той към народните представители. Познавам вашите началници и спонсори, и затова направих нещо друго - реших да попитам тях: "Що за хора са Кирил и Асен? Защо не трябва да им вярвам?".

Той уточни, че не е получил нито една информация по въпроса, а нещо друго.

"Но получих едно много недвусмислено послание - че ако продължа да ги подкрепям - ще загубя най-ценното нещо, което имам. И ми се иска хората, автори на идеята да получа това послание, да знаят, че то е може би най-силната мотивация да заявя, че моето място е тук, в този отбор. Аз вярвам в него и съм убеден, че той ще работи за България", заяви Петров.

Главният прокурор Иван Гешев е заявил в кулоарите на парламента, че няма информация за заплахите. Но е призовал разследващ прокурор да се самосезира, ако наистина има такава заплаха.

Новините от днес и със задна дата