понеделник, 13 декември 2021 г.

Депутат разби Рашков: Нито съм му на ракиите, нито на имотите!

  

"Големи твърдения, внушения, усещане за недобросъвестни практики, а държавата в продължение на месеци, усещайки, че нещо не е наред, не е предявила застраховките и гаранциите, които ние навремето и ръководените от изключителни професионалисти държавни дружества и АПИ е спазила дословно закона за евентуално добросъвестни действия от нейни контрагенти". 

Това заяви в парламента пред журналисти бившият регионален министър и депутат от ГЕРБ Николай Нанков във връзка със финансовите злоупотреби покрай строителството на АМ "Хемус".

"Нито съм в главата на един конкретен министър, нито съм му на ракиите, нито с имотите, с които той разполага", отсече Нанков по адрес на Рашков, пише fakti.bg.

"Но все пак тези документи – те са стотици – е хубаво да бъдат осветлявани и пред вас и чрез вас до българските граждани.
 
Всичко останало са внушения и създаване на усещане за недобросъвестни действия от определени политици и държавници. Затова ние бяхме викани на разпити, ще продължим да съдействаме на разследващите органи и да даваме необходимите показания и документи по случая", допълни той.


Нанков поиска "всеки да си понесе отговорността по веригата, ако има престъпление и то бъде доказано".

"Авансовите плащания не се отпускат за строителни действия, а за подготовката на такива като набавянето на материали и доставката на техника. В един инвестиционен проект инвеститорът не чака разрешение от главния архитект, за да си купи цимент или тухли за бъдещия строеж. 

Набавянето на материали и техника, което е до 75% от реалното строителство на една магистрала, е нормално 40% от парите да бъдат авансирани. 4-ти и 5-и ЛОТ имат подробни устройствени планове, но не знам защо за осем месеца не се отчуждиха имотите", каза още Нанков пред журналисти в парламента. 

Новините от днес и със задна дата