понеделник, 13 декември 2021 г.

Кампанията „Купи и дари” отново ще зарадва социално слаби бургазлии за Коледа

 Кампанията „Купи и дари” отново ще зарадва социално слаби бургазлии за Коледа

* Благотворителната акция се реализира в партньорство с Български червен кръст.

На 18 и 19 декември /събота и неделя/ в Бургас ще се проведе традиционната благотворителна кампания "Купи и Дари". Събитието се организира от Ротаракт клуб Бургас - Пиргос. Кампанията ще се провежда в магазините на МЕТРО в цялата страна.

На място ще има доброволци които ще разказват за инициативата и ще насочват желаещите, които искат да се включат. Целта на проявата е да бъдат подпомогнати социално слаби семейства, самотни и хора в неравностойно положение с хранителни продукти и домакински консумативи от първа необходимост. Всеки, който иска да се включи, може да добави по нещо в количката си, докато пазарува - брашно, леща, боб, сок, консерви и др. На излизане продуктите се оставят в предназначените за това места след касовата зона.

След края на кампанията всички събрани продукти ще бъдат разпределени в пункта на БЧК - Бургас, а в навечерието на празниците „Купи и дари” ще зарадва семейства и възрастни хора в нужда.

Организаторите от Ротаракт клуб Бургас - Пиргос призовават бургазлии да се включат в кампанията и да покажат за 13-та поредна година, че въпреки предизвикателствата на деня, най-важно е да не забравяме да подаваме ръка на нуждаещите се.

Ако желаете да се включите като доброволец, можете да изпратите имейл на bourgas-pirgos@rotaract-bg.org или да позвъните на тел. 0885346070, където ще получите повече информация.

Новините от днес и със задна дата