петък, 10 декември 2021 г.

Извънредно! Двойно убийство във Варна, жертвите са брат и сестра

 

Мъж и жена са убити от техен роднина с нож във фамилна къща в квартал „Виница” във Варна - съобщиха от полицията. 54-годишен мъж е задържан късно снощи като извършител на убийствата, след като самият той е подал сигнал на телефон 112 към 0.30, съобщава БНР. 

Мъжът е направил пълни самопризнания и в момента се разпитва. Убитите са брат и сестра на 49 и 50 години, които са живеели в къщата заедно с възрастните си родители. 
 

На извършителя, който е братовчед на убитите, ще бъде направена психиатрична експертиза, тъй като се подозира фамилна обремененост в семейството. 

Възрастните родители на убитите са изведени от къщата. Разпитва се и майката на извършителя, с която той е живеел в същия дом.

По-късно от полицията уточниха:

Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка с тежко криминално престъпление с две жертви, извършено в ж.к. Виница тази нощ

Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка с убийство на двама души, извършено на 9 срещу 10 декември.
Тази нощ е постъпил сигнал за извършено тежко криминално престъпление в къща в ж.к. „Виница“ във Варна. Убити са мъж и жена, на възраст 49 г. и 51 г., които са живеели на адреса.

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Варна и към момента текат действия по разследване на тежкото деяние, изясняват се фактите и обстоятелствата около случилото се. Назначени са съдебно-медицинска и множество други експертизи, извършват се огледи и разпити.

Във връзка със случая е задържан 54-годишен мъж, роднина на жертвите. Днес предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Новините от днес и със задна дата