петък, 10 декември 2021 г.

Бивша "Мисис България" била системно насилвана, бащата отвлякъл дъщеря си

  

                                 Скрийншот: NOVA

Бившата "Мисис България" и състезател по конна езда Екатерина Велчева не може да види дъщеря си. По думите ѝ четиригодишното момиче е отвлечено от баща ѝ, с когото Екатерина е разделена от една година. Жената твърди, че е била системно насилвана, предава NOVA.

Екатерина води три дела за домашно насилие срещу Александър Кръстев. Съдът е издал и ограничителна заповед, според която бившият ѝ няма право да я доближава.

Преди броени дни съдът постановява и привременни мерки, според които детето трябва да живее при майка си. То обаче още е в дома на бащата. Детето се поверява и на грижите на баба си и дядо си, а за бабата има информация, че страда от психично заболяване и е лежала в клиника.

Екатерина твърди, че в края на ноември тази година вижда за последно четиригодишната си дъщеря. До този момент детето не се е отделяло от нея.

"То беше отвлечено от баща ѝ пред блока на родителите ми, където нейният баща - Александър Кръстев, ни нападна. Заплаши ме, че ще ме убие, ако не му дам детето. Удари ме, грабна детето и избяга", разказа Велчева.

Оттогава детето е в дома на баща си в столичния квартал "Враждебна". Екатерина успяла да го чуе само веднъж по телефона.

"Детето, плачейки, ми каза: "Мамо, обичам те, много ме е страх от

тате. Той бие баба, баба плаче постоянно". След това бащата грабна телефона и не можах повече нищо да чуя. Той има ограничителна заповед, съгласно която му е забранено да ме доближава на по-малко от 100 метра по Закона за защита от домашно насилие, както и да се въздържа от такова спрямо дъщеря ми", обяснява тя.

Ограничителната заповед е издадена през август тази година. Тогава Екатерина е нападната за пореден път от бащата на детето ѝ. Причакал я пред дома ѝ, заплашил я с убийство и се опитал да я удуши. Жената води три дела за домашно насилие срещу него.

"За периода, в който съм живяла с него, имам седем жалби до Пето районно. Имам четири документа от съдебна медицина за зверско пребиване. Получавах шамари, бях със сцепена устна, бях с пребита глава, ритници по цялото тяло. Беше се научил да ме рита в гърба, в бъбреците, в седалището и в краката. След това лъжеше, че съм тренирала конна езда и съм падала от кон. Още бременна започна да ме пребива, да ме малтретира и психически да ме тормози за най-дребни неща. Като пример, защо съм отворила прозореца, защо съм си събула обувките на друго място, защо има косъм от моята коса в мивката в банята", разказа Екатерина.

Тя твърди, че често е пребивана пред очите на дъщеря ѝ. 

Напуска Александър Кръстев в началото на 2020 година след поредния случай на насилие и в момента води дело и за родителски права.

Новините от днес и със задна дата