четвъртък, 11 ноември 2021 г.

Експерт за гонката с 15-годишния водач: Полицията я е страх, че ще бъде обвинена в насилие

  

Този хлапак на 15 години можеше да е камикадзе, той можеше да е бежанец, може да е човек, който е дошъл с нечисти помисли и ние ще го оставим да стигне до парламента, да се забие в него, без да противодействаме.

Полицията не си свърши работата, защото я е страх, че ще бъде обвинена в насилие. Това каза пред БНТ председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов. Той коментира гонката в столицата, при която 15-годишен шофьор помете 20 коли след полицейско преследване в София.

"14 километра, 10 кръстовища, след като ние сме облепени с камери на всяко едно кръстовище, тези служители на МВР не можаха да намерят начин да противодействат. Говорим за GPS, за пропускателни пунктове", добави Иванов.

По думите му инцидентът е поставил живота на много пешеходци в риск.

"Тези случаи, които напоследък са много често явление - дрифтовете в Стара Загора, в Студентски град, това означава, че трябва да има друг текст в закона, именно за шофьорското хулиганство, за тези хора, които агресивно и тенденциозно, с умисъл, застрашават живота на невинни хора, които се движат по тротоарите", каза Иванов.


Той допълни, че майката на момчето трябва да бъде подведена под отговорност и "да бъде закарана там, където и е мястото".

"Колата сега ще се окаже, че няма гражданска отговорност, че не е тяхна собственост. Той е непълнолетен, няма свидетелство за управление на автомобила. И от тук нататък тези 12 човека, потърпевши, къде ще си търсят правата?

Тези хора, няма да си получат парите не в продължение на месеци, а в продължение на години", допълни Йонко Иванов.

Той призова за законови промени и нова нормативна база за обучение на водачи на МПС.

Новините от днес и със задна дата