четвъртък, 11 ноември 2021 г.

Борисов: Наредили и заснели всичко, когато ме няма, после платили да снимат, докато спя

 

Моделът на Борисов е 10 години 70 до 80 лв. цена на тока, а Моделът Радев е 380 лв. 3-4 пъти по-скъп ток. Това каза експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред "Лице в лице" по bTV.

"Поскъпнаха и дървата, нима дървосекачите взимат повече пари, нима миньорите взимат повече заплата, а и въглищата поскъпнаха. Поскъпването на електроенергията и храните ще подкопаят покупателната способност на домакинствата. Сиреч, моделът Радев доведе до това.

А ние добре, че построихме Балкански поток, защото останахме на газовата карта. Христо Иванов не е сложил една тухла с компанията му, за да може да спори с мене", каза той. 

"Едновременно с това започнахме интерконектора с Гърция и си гарантирахме 15 милиарда, вече сме получили 800 милиона. За 70 години живот на този проект колко прави това - 25-30 милиарда печалба за България", обясни лидерът на ГЕРБ.

"Интерконектора го спечелиха две гръцки компании - едната компания да доставя тръбите, другата да го строи. Ние инвестирахме в него и декември щеше да стане. Аз ходех непрекъснато там, сега никой не ходи. А тези лъжци говорят за азерски газ. Азерски газ не се докарва в джобове, трябва да дойде по интерконектора. За 1 милиард е договорът ни, а има хора толкова запленени от чужди интереси. На 31 декември щеше да тръгне и азерска и американска газ", заяви Борисов. 

"Гнусен компромат, който се опитаха пак да пуснат, слагат шкафче, което е подредено, когато ме няма, след това на някого са му платили да ме снима как спя. Но няма една снимка, на която е вързано шкафчето с мене, прекрасен компромат. Аз в тази игра не влизам", обясни Борисов за поредната доза негови изтекли в мрежата снимки. 

"Снимките са монтаж, допълни той. Няма да доставя на воайора Радев това удоволствие, идваше да ме снима с дрона", каза той на въпрос защо не казва коя е Мата Хари. 

"До края на 2024 г. трябваше да има "Хемус" и магистрала София-Видин. Договорът се изпълнява от фирми по ин хаус процедури. Те никога не могат да построят "Хемус" и няма и да я построят, никога повече не може да се направят договори на такава евтина цена, посочи той на въпрос за ин хаус процедурите, около които се разшумя", обясни експремиерът. 


"Има куп институции, които се занимават с тази работа. Ние сме осигурили парите за пътищата. Когато разровихме магистралата край Чирпан стана ясно, че трябва да я правим наново. Тя беше станала на каша отдолу. Чисто нова магистрала ни трябваше. Нали вашите хора ходеха да снимат? Ние направихме нова магистрала и сега е прекрасно", довърши той. 

Според него, магистралата няма да мръдне, ако бъде консервирана за зимата. Само преди седмица правителството на Радев се разпореди с над 150 милиона.

"Ако това е корупционна практика, значи са извършили същата, в която ни обвинявате. Аз се надявам до края на зимата на оживеем. Днес имаме 199 починали. Имаме 1101 българи, които починаха в последните дни и няма да дочакат да се променим или да се оправим. Питайте Рашков как ще гласуват хората, които не могат да отидат. Той обясни ли? Разказа ли? Или възрастните хора, които не знаят как да гласуват с машини. Това е работа на Радев. Той сложи министър Рашков да отговаря за изборите", каза Борисов. 

"Момента, в който дойдоха ваксините ,ваксинирахме по 40 хиляди на ден. Щяхме да направим това, което направиха Германия и Франция. Щяхме да имаме 70% ваксинирани. Щеше да има всичко. Радев няма топки, както казва Асен Василев. Оня ден скришом искали помощ от ЕК и пак не са казали. Нямаше да спечеля изборите, щях да ги загубя, но сега България нямаше да бъде такава", допълни той. 

"Аз много се притесних, уважаваният от мен министър Кирил Петков обяви един министър на транспорта. Той е дарил 300 хиляди лева в кампания. Имал още един-двама предвид. Нека видим резултатите на изборите. При този машинен вот трябва да се преброят 100% от контролните талони. На 4 януари Христо Иванов е казал, че иска независим одит на броенето на гласовете. 

"Ако спечелим изборите, ще предложим премиер, който е 100% разграничен от ГЕРБ и после ще се договорят с другите партии. Ще задържим мандата за седмица, за да проведем разговори. Ако не приемат вота на хората и се абстрахираме от личната вражда: И без Радев не можем, и без Борисов не можем. Това показват изборите. Знам кой ще предложа за премиер. Неделя за изборите. Ще кажа след това", каза Борисов. 

Новините от днес и със задна дата