сряда, 27 октомври 2021 г.

Борисов: Ситуацията, в която държавата се намира, само Бог може да я спаси

  

Ситуацията, в която държавата се намира, само Бог може да я спаси. Това заяви бившият премиер Бойко Борисов, който се намира в Басарбовски манастир 'Св. Димитър".

Той коментира и "начина, по който мълчат останалите партии" и каза: "Много се извинявам, с уважение се отнасям към Нинова, но тя какви приказки говори за "Астра Зенека", а сега мълчи. Какви неща говориха, като теглихме дълг, а сега се теглят по половин милиард все едно са по 5 лв и това са ваши дългове".

"Тя понеже има министри, мълчи. Областните управители мълчат", добави Борисов.

"По-старите помнят, че имаше виц след 9 септември: Има двама братя - единият партизанин в Русе, а другият - стражар. След 9 септември изведнъж стражарят тръгва рязко нагоре в кариерата, защото брат му бил партизанин, а партизанинът тръгва рязко надолу, защото брат му бил стражар", каза лидерът на ГЕРБ.

"Нашият Радо Чолаков имаше неуспешен брак, преди 5 г. се разведе, а братът на бившата му жена е областен управител. Онези обаче чули-недолучи и минала сряда казват: "Леле мале! На депутат от ГЕРБ шуреят му е областен управител - представяте ли си какво престъпление". И го махат след решение на МС", разказа Борисов.

И продължи: "Той пада, припада в кабинета, после се съживява и звъни по пътя на копринката. Викат му, че е шурей, а той казва: "Абе не съм! От 5 г. не съм..." Това е на Радев кадровата политика. От там Янев - хоп! Ново решение на МС и шуреят пак става областен управител - смешно, тъжно, това е 21 век - демократична България".


"Съжалявам! Искам да кажа нещо хубаво, но виждате, че дори за броя на заболелите и починалите не искам да говоря", каза още той. 

"Звучи абсурдно, но това е Радев и управлението му - дългове, огромни похарчени пари и всичко е до 14 ноември. Тези пари ще ги опукат за нула време. Идат големи разходи. Само да видите - на 1-2 януари ще трябват милиарди. В момента всичко е тъмно и непрозрачно. Те ще свършат кеша февруари и същевременно се бият в гърдите, че били добри финансисти", заяви Борисов.

"По мое време България бе с най-малък дълг и дефицити. По мое време беше в излишък, а сега дефицитът е 7 милиарда. Следващото правителство трябва да започне така, както аз започнах с 6 милиарда назад", заключи той.

Новините от днес и със задна дата