сряда, 27 октомври 2021 г.

Кирил Петков реши, че КС трябва да работи в полза на неговата и на Румен Радев кампания, а не в полза на Конституцията

 

Кирил Петков разкритикува Конституционния съд, че с решението си три седмици преди изборите за президент и парламент ще повлияе върху кампанията на Румен Радев, който го назначи за служебен министър, както и на неговата кампания за депутат от "Продължаваме промяната".

Петков, който иначе заяви, че приема решението на конституционните съдии за противоконституционния указ за назначението му, ги обвини, че с това 2 млн. българи зад граница всъщност чули, че не са пълноправни граждани на България, което не е вярно. Всеки, който иска да заеме подобна виcшa държaвнa длъжнocт има достъп до секретна информация свързана със сигурността на държавата, същото се отнася и за депутатите. 

Тази е причина българската Конституция, т.с. Върховния закон на страната ни да е уредена по начин, който да не позволява хора с двойно гражданство да заемат подобни позиции в държавата, преди да са се отказали от чуждото гражданство. Обратното означава суспендиране на българската конституция, което всъщност направиха и президента Румен Радев и Кирил Петков. И двамата са в драстично нарушение на Върховенството на закона в България. 

Кирил Петков обаче реши, че Конституционния съд трябва да работи в полза на неговата и на Румен Радев кампания, а не в полза на защита на българската Конституция. Изводът е, че човек, който не зачита върховния закон на държавата на която е гражданин, ще бъде винаги готов да го наруши. Абсолютна наглост и липса на отговорност пред закона е Конституционния съд да бъде обвиняван от Кирил Петков, че не работи в полза на неговата предизборна кампания и тази на президента Румен Радев, при положение, че и двамата са вече обект на вниманието на българското правосъдие и трябва да си понесат отговорността пред закона, вместо да искат да са в политиката. Следват поредица от дела за отмяна на актовете на Кирил Петков от заинтересованите страни. Щетата, нанесена от него на държавата, е с още неясен размер, но и това предстои да разберем. Решението на КС е лъч надежда в българското правосъдие. А от президента Румен Радев, най - вероятно ще се търси отговорност по член  103 от Конституцията.

КС: Назначението на Кирил Петков за министър е противоконституционно


Новините от днес и със задна дата