сряда, 6 октомври 2021 г.

Лозан Панов: Румен Радев е фалшив герой!

  

Румен Радев е фалшив герой, обяви по БНТ кандидатът за президент Лозан Панов и подложи на остра критика поведението на държавния глава по време на протестите от миналото лято. Панов дори се усъмни дали Радев е "стойностна личност". И подчерта:  "Един президент трябва да има като свое кредо интересът на народа, а не своя личен". 

По повод обявената от Томислав Дончев позиция, че ГЕРБ ще подкрепи Панов, ако проф. Герджиков не стигне до балотаж, Панов отговори: "Не знам защо ГЕРБ слага своя кандидат на трето място". И допълни: "Така да се местят хората като пешки на шахматната дъска, е обидно".

На въпрос за предложението на Кирил Петков да заеме мястото на главен прокурор отговори: "Проблемът не е в смяната на лицето Гешев с лицето Лозан Панов. Това не е решението".

"Оглавявах ВКС 7 години - на върха на една такава система ветровете са много силни, но не ме прекършиха. Съвсем логично е, когато си се борил за една кауза, тя да стане твое кредо. Така мотивира впускането си в политическата битка председателят на ВКС Лозан Панов в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Смятам, че характерът, който съм проявявал във ВКС, мога да прилагам и като президент на Република България", подчерта той. И допълни, че Президентската институция може да бъде оглавена от човек с характер.

На въпрос дали ще чертае разделителни линии, Лозан Панов заяви: "Преди година и половина се говореше за корупция, неефективна съдебна система и тези, които стоят зад Иван Гешев му дадоха заповед да атакува президентството. Последва нормален гняв на хората и президентът с вдигнатия юмрук. Тогава аз не исках да участвам, за да не участвам в създаването на един фалшив герой", каза още Лозан Панов.

Водещата учудено го попита: "Имате предвид президента Радев ли?", а отговорът на Лозан Панов беше - "Да, имам предвид президента Радев".

Новините от днес и със задна дата