четвъртък, 7 октомври 2021 г.

Млада преброителка преживя истински кошмар заради пиян мъж

  

Преброяването на населението в България е към своя край. Едно 22-годишно момиче е приела да бъде преброител. Казва се Ивана Пандурска и е от Благоевград.

"Реших да се включа като преброител, защото се определям като доста контактна личност. Притеснявах се обаче от това как ще бъда посрещната. Прочетох доста коментари в социалните мрежи, че хората не искат да се преброяват. Сякаш на инат хората не искат да им задават толкова много въпроси", разказва тя пред Nova news.

"Доста хора не ми отвориха, въпреки че бяха вкъщи. Аз съм задължена да отида 2,3, 4 и 5 път поради тази причина. В други моменти бях посрещната доста негостоприемен. Не ме гонят, просто се държат арогантно. Работя със свой личен номер, който вече хвръкнат из целия град."

Най-неприятният момент за Ивана идва една вечер, в която ѝ звъни мъж, който в момента на посещението не си е бил вкъщи.

"Беше употребил алкохол. Започна да използва груби думи и цинизми. Представих се и уточних коя съм. Не предизвиках с нищо това негово държание. Беше пиян и искаше да се заяжда с някой в този момент. Жегна ме това, че господинът бе възрастен и можеше да ми бъде баща. Това беше единственият момент, в който изпитах страх. Беше ме страх да се върна в жилищната сграда, където живееше въпросният господин"

По време на следвaщото преброяване Ивана се надява вече да е семейна. Смята, че тази работа е полезна за един млад човек, защото носи опит и приключения и учи на отговорност.

Новините от днес и със задна дата