Родилка във Варна се нуждае от кръводарители, за да живее. Апелът за помощ отпрати приятелка на младата майка в социалните мрежи.

Лилия Костерина е родила във варненската МБАЛ "Света Анна", но поради усложнения по време на раждането, жената е поставена в изкуствена кома и е в реанимацията на лечебното заведение. Лекарите се борят за живота ѝ, но Лилия има нужда от кръвопреливане.

"Всички близки и приятели вече дариха кръв, но не беше достатъчно. Моля, ако имате възможност да дарите кръв и да дадете шанс за живот на един човек, да върнете мама на новородено бебе - направете го", призовава Марина Реутова.

Всички, които искат да помогнат на Лилия, могат да дарят кръв в Районния център по трансфузионна хематология в морския град от понеделник до петък в интервала от 8:00 до 13:00 ч. и от 13:30 до 17:30 ч. В събота можете да дарите кръв от 9:00 до 14:00 часа.

На бележката трябва да бъде записано, че кръвта е за Лилия Костерина, отделение по реанимация, МБАЛ "Света Анна". Близките на родилката отбелязват, че кръвната група и резус факторът не са от значение.

"От вас зависи дали тази жена ще живее", пише още Марина.