четвъртък, 14 октомври 2021 г.

Претъпкан микробус с тумба мигранти катастрофира край Веселие, има пострадали

  

8 мигранти са пострадали след катастрофа на пътя село Веселие – село Ясна Поляна, водачът на автомобила е задържан, съобщиха от ОДМВР - Бургас. Инцидентът е станал на 13 октомври около 20.40 часа, близо до моста на река Ропотамо, на прав участък от пътя и мокра асфалтова настилка.

Поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътни храсти, товарен автомобил, управляван от 48-годишен мъж от село Габаре.
Той е неправоспособен водач, тестван е за употреба на алкохол - отрицателна проба, но този за наркотици отчел наличие на амфетамин.

С автомобила са превозвани общо 34 нелегални емигранти - мъже на видима възраст около 20 – 30 г., самоопределящи се за афганистанци.

От катастрофата пострадали осем от пътниците в товарния автомобил, които с охлузни рани и натъртвания, без опасност за живота, са транспортирани до УМБАЛ –Бургас.

Един от потърпевшите е оставен за лечение в болницата. Останалите седем мъже са прегледани и освободени и заедно с другите 26 души са откарани от служители на "Гранична полиция" за допълнителни полицейски действия.

Полицията спипа  и над 20 нелегални мигранти край Казанлък. Мъжете са се движили по подбалканския път София - Бургас на разклона за гр. Мъглиж, където се предполага, че са изоставени.

Бързата реакция на органите на реда е предотвратила тежък пътен инцидент, тъй като в района е валял дъжд и видимостта е била намалена.

Мъжете - на видима възраст около 20 години, се представили за афганистанци, но били без документи за самоличност.

Нелегалните мигранти ще бъдат настанени в център за бежанци. По случая е образувано е досъдебно производство.

Новините от днес и със задна дата