неделя, 12 септември 2021 г.

Психиатър: Облещеният министър на финансите с механичен глас, ме плаши

 ХИТ В МРЕЖАТА: „Вампирът“ Асен Василев - Днес+

Психиатърът д-р Любомир Канов възбуди общественото мнение в мрежата, след като публикува в личния си фейсбук профил пиперлив коментар за служебния министър на финансите Асен Василев и връзката му с шефа на НАП Румен Спецов: 

Блесавият министър на финансите ме плаши не само с базедовият си поглед и с механичният си глас на уред, който се движи от батерия. Не е и интонационната постановка на неговата облещеност, стегната в риза с два номера по-малка от реалният номер. Даже не е и симбиотичният контраст между него и Спецов, началникът на НАП.

Между мускулестият бирник приписал в миналото фалирали фирми на някакъв безизвестен клошар, и “свръхумният” мошеник, успял да изиграе финансово не само всички, които са му се доверили, но дори свои приятели, както твърди негов бивш скандинавски партньор, има крепка дружба .

Надявам се, че в тяхното сегашно и минало МФ-НАП приятелство и сътрудничество не е имало нищо еротично, just strictly business. Не е моя работа, разбира се. Но знае ли човек?

Нежният тенор или както би казал Омир, “волооката” природа на финансовият министър, може би го обрича на непреодолима близост с мускулестият НАП, който би трябвало, от своя страна и по отделни причини, също да бъде разследван или най-малкото сканиран за свои бивши финансови и фирмени действия.

Но все пак, сякаш най-възмутителното твърдение на финансовият министър е ококорената претенция по националната телевизия, че спасява пенсионерите от гладна смърт, като им дава по някой лев от държавните пари! И то за следващ период, когато вече няма как да е на власт. (Междувременно сривайки финансите на страната). Това е потресаваща безотговорност.

На всичкото отгоре, без да е избран реално от никого, освен от двамата случайни фатмака със зелени чорапи! Да нямаш легитимност, да откажеш отговорност за действията си, но да твърдиш, че  “спасяваш“ бедните пенсионери с бюджетни подкупи отнети от данъците на работещите е много нагло.

Даже плашещо!

Надявам се, че всеки вижда това предизборно шоу пределно  ясно!

Ама…Кой знае? 

Новините от днес и със задна дата