понеделник, 13 септември 2021 г.

Как Макрон успя да убеди французите да се ваксинират

 

Еманюел Макрон свири края на междучасието. От 15 септември всички държавни служители, които имат контакт с болни, с деца и ученици и не са ваксинирани, ще бъдат уволнявани, пишат от Факти.

Това са детски учителки, професори, медицински работници, пожарникари и др. Френският президент се оказа изключително търпелив, повече от една година, през която убеди 80% от французите да се ваксинират и снабдят със "Санитарен пропуск". 

Двайсетте процента, които отказват инжекциите, могат лесно да обърнат статистиката с главата надолу. Пред задаващата се нова вълна "Ковид", всеки държавник е длъжен да покаже решителност, дори и с цената на спад на популярността си.

P.S. Понеже повечето от коментарите са отрицателни към френският президент, ще прибавя още няколко факти. В момента Франция излиза от здравната и социална криза най-успешно от страните в евросъюза. 80% от населението е ваксинирано.


От началото на пандемията Еманюел Макрон заяви: "Ще поддържаме икономиката до колкото е необходимо".

Този срок приключва на края на месеца. През цялото това време, 85% от заплатите на всички работници, служители и директори бяха осигурени. Голяма част от оборота на предприятията, бе поет от държавата. Не бяха редки случаите, в които някои хора и фирми печелеха повече от времето на истинска активност.

Тази огромна финансова инжекция позволи на Франция да предвиди към края на годината 7% растеж. Това не означава, че 100% от французите одобряват действията на президента. Всяка събота около 200 000 от тях изразяват недоволството си. Този брой анархисти, комунисти и "жълти жилетки" обаче е малцинство, в сравнение с 67 милионна Франция.


За съжаление поради липса на истинска информация и съответната педагогика от страна на управляващите, българското общество със скромните 20% ваксинирани навлиза слепешката в новата вълна "Ковид" с непредвидими последствия.

Новините от днес и със задна дата