вторник, 28 септември 2021 г.

Кубрат Пулев: Бих ударил 50 камшика на гол г*з на такива като Филип Станев ВИДЕО

 LAP.bg

Кубрат Пулев стана студент в УНСС. Боксьорът ще учи магистратура, не в спортна специалност, а в политическа. Заявка ли е това за участие в управлението на страната? Отговорът потърси репортерът на "Нова телевизия" Глория Николова.

На първия си учебен ден като студент, Кубрат Пулев беше посрещнат официално. Получи студентската си книжка, която се оказа историческа.

„Последната хартиена книжка – със сигурност ще я запазя”, обеща той. Подариха му и учебник с послание. Така от днес той отново учи, но не в спортна специалност, а... „Политика и бизнес”.

„Човек трябва постоянно да се усъвършенства. Когато някой дойде и каже: „Аз знам всичко” – това е най-големият глупак. Не е нужно българите да се комплексират, че като си пратил децата да учат в чужбина, си нещо… направо гений. Няма такова нещо. Имаме уникални университети, да си учат тук, да си бъдат при родителите, това е истината”, смята Пулев.

През юни Пулев даде заявка за ново поприще - в партия "Велика България". Към момента обаче това остава само план - за бъдещето.

Трябва да видя, че българинът е дорасъл за хора като мен и брат ми. Истински хора, които със сърце и душа искат да променят нещо. Нещото, което ме отказа, беше спортът. Защото се чувствам много силен. И моето сърце има нужда от такива битки. Всичко беше готово. Всички хора. И аз отказах. Казах: „Не, не искам да бързам. Не може човек да носи две дини под една мишница”, сподели боксьорът.

След мача с Антъни Джошуа Кобрата мислел, че това ще е краят на спортната му кариера. Сега обаче очаква да се качи на ринга отново - още тази година в Щатите.

„Имах контузия, мислех си, че тя няма никога да се оправи, даже си помислих, че това ми е последния мач… бях изкарал коронавирус, не бях тренирал, нямах сили”, сподели той.

От политиците в момента Пулев вижда хаос, липса на отговорност и на професионализъм.

Страх, притеснение, несигурност, но това води след себе си безотговорност. Виждате какво става в Народното събрание, там са популистки изказвания денонощно. И дори едните обвиняват другите в популизъм, а то самото е популистко. Представяте ли си? Крадецът вика дръжте крадеца. Шизофрения ли е, не мога да го разбера. Не мога да повярвам, че толкова им е интелектът. Видяхте и Слави Трифонов, аз не мога да повярвам, че хората до такава степен му се доверих. Дори малка светлинка да има, като името Слави Трифонов, те веднага се хващат за него. Като удавник за сламка, милите. Аз им го казах, ама трябва повече да ме слушат”, съветва Кубрат Пулев.

А безотговорността води след себе си и неуважение към народа, казва още боксьорът.

„За дънките, как се казваше…Филип – Филип Станев. Мислех, че това е колаж, това не е истина. Ние не си позволяваме в УНСС да дойдем по този начин. Вчера си говорихме с мои приятели, ако са мои депутати, за назидание на другите ги вадим пред Народното събрание и 50 камшика на гол г*з. Не може, това е институция, това е неуважение и към институцията и към българския народ. Излиза, че те не знаят как да се облекат, не могат да се облекат”, смята той.

Пулев коментира и новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме Промяната”.

„Завършили „Харвард”, няма лошо. Ние сме завършили УНСС, ама да видим „Харвард” ли ще е, Софийският университет ли ще е, как ще станат нещата? За съжаление много трудно може да се получи, при така стеклите се обстоятелства”, смята боксьорът.

Според него България има нужда от силен политик, а българският народ обича такива политици.

„Именно заради това дълго време се бяха хванали за Бойко Борисов. Аз самият бях един от хората, които са му симпатизирали, аз бях един от хората, които са гласували за него. Той се умори и спря да се развива. Кубрат Пулев може да допринесе, аз съм човек, който обича истински държавата си и народа си. Със сигурност ще се появят много нови политически проекти, но и много пишман политически проекти”, каза още той.

Докато е спортист, Кубрат казва, че няма да бъде политик. Защото не иска да води битки на два ринга. Въпреки това предложенията за политическа кариера не спират.

„Тези дни, и преди половин година, и преди 3 години, и преди 5 години. Постоянно. Няма как да вляза в даден проект и на мен някой да ми казва: „Ами, ние тука трябва да клекнем, защото отгоре някой друг така е казал”. Всички са ме канили навсякъде, предлагали са ми да бъда министър, какво ли не. За себе си аз съм постигнал много. Наистина много. Доволен човек съм, щастлив човек съм от себе си. И знам, че мога да дам още много, за да постигна още много”, споделя Пулев.

От УНСС показаха на боксьора ни и стената на славата - с имената на 9-те министър-председатели на България, завършили учебното заведение. Както и на много други министри. А дали ще видим Кубрат Пулев в Народното събрание или на "Дондуков" 1 или 2 - предстои да разберем.

Новините от днес и със задна дата