вторник, 28 септември 2021 г.

Проф. Иво Петров обясни как може да спрем К-19 още до Коледа

 

Интересна е третата доза, но измества акцента на основния въпрос - когато населението е информирано, взима правилното решение.

Това заяви кардиологът проф. Иво Петров в сутрешния блок на БНТ.  Има съпротива срещу ваксините и тя безпредметна. Васкинирането почива на много сериозни доказателства и страховете на всички хора са абсолютно безпредметни и неоснователни, категоричен бе проф. Иво Петров. 

По думите му ваксините спасяват човешки животи. Трябва да мислим в тази посока, че за да бъдат предпазени хората от усложнения трябва да бъдат предпазени чрез ваксина. Дано скоро да излезе вълшебното лекарство, но единственият начин е ваксинацията. Трябва да се ваксинираме, защото сме отговорни, призова кардиологът. 

Едни от усложненията, които получават хората, прекарали тежко коронавируса са тромбоемболия. Трябва да има изключително високо индивидуално съзнание и бърза реакция на болничните екипи. Към тромбоемболията трябва да се подхожда изключително сериозно, призова проф. Иво Петров. 

Според него характерното за науката е истината. От ваксинирането има многократно превишаващ риск от тромбоемболия от  хората, които вече са заболели от коронавирус, предупреди проф. Иво Петров.

Ваксинираните хора са потенциални пациенти, не са все още пациенти. Информираните хора взимат правилното решение, подчерта още веднъж кардиологът, според когото активната информационна кампания каквато беше проведена в Дания и Унгария, населението взе правилното решение.

В нито една от тези страни нямаше насилствена имунизация, но когато беше предварително добре информирано, взе решението да си сложи предпазния колан и да се ваксинира, изтъкна проф. Иво Петров.

Той смята, че все още имаме шанс да се справим с овладяването на четвъртата вълна.
Ако правим между 20-25 000 ваксинации на ден, което няма да натовари медицински персонал, ще позволи около Коледа да имаме 70-75% ваксинирани, което ще позволи да бъде прекратено развитието на пандемията у нас, категоричен бе проф. Иво Петров. 

Той определи като неоснователни твърденията, че би се кандидатирал за предстоящите президентски избори на 14 ноември.

Истинско чудо за 7 месеца - как Италия изведнъж се изправи на крака

Новините от днес и със задна дата