неделя, 1 август 2021 г.

Верижна катастрофа предизвика километрично задръстване на пътя София-Бургас

  

Верижна катастрофа предизвика километрично задръстване на пътя София-Бургас, съобщи dir.bg. 

Инцидентът е станал на 308-ия км. на АМ "Тракия" в посока Бургас. Там са се ударили няколко коли. Вследствие на мелето в момента на пътя има над 15-килиметрово задръстване.

Полицията вече е на място и се опитва да отпуши трафика.

Три катастрофи затрудняват движението на автомагистрала "Тракия" на територията на Бургаска област, съобщиха по-късно от полицията. Първата катастрофа е между Ямбол и Карнобат, втората - до отбивката за град Камено, а третата е верижна - 4 коли са се ударили на входа на Бургас.

За щастие, няма пострадали.

Катастрофа затруднява и пътуването в Кресненското дефиле. Движението при км 395 на път I-1 Сандански - Благоевград се осъществява временно в една лента, двупосочно, поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенцията "Пътна инфраструктура". 

Жена е загинала при катастрофа на пътя Димитровград - Стара Загора в участъка след село Радиево. Инцидентът е станал в 10,45 часа тази сутрин, съобщиха от КАТ - Пътна полиция Хасково. По първоначална информация лекият автомобил, в който е пътувала, по неизвестни причини е напуснал пътното платно вдясно. След това се е върнал обратно и е навлязъл в насрещното движение, където е последвал челен удар с друг автомобил.

При произшествието има и друга пострадала жена, която е била откарана в болница. Движението в района е било затруднено, но не е било спирано.

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват указанията на "Пътна полиция".

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Новините от днес и със задна дата