неделя, 15 август 2021 г.

Ще поемат ли МВР и Мая Манолова отговорност за трите жертви в адската катастрофа край Драгоман?

  

Трагичната катастрофа с три невинни жертви край Драгоман на 14 август, ще продължава да виси като дамоклев меч над главите над лицата, които индиректно носят отговорност за нея. Вече 2 дни МВР на Бойко Рашков крие името на полицейския началник, който е издал абсурдната заповед за отбиването на тировете на шосето по пътя към Калотина, пишат в БЛИЦ.

Потънала в мълчание е и гласовитата иначе депутатка Мая Манолова, която изгради цялата си предизборна кампания срещу буферните паркинги, в които могат да намерят пристан уморените шофьори на тирове и да се подкрепят за дългите пътувания.

Припомняме, че малко преди 7 часа в събота сутрин трима души загинаха, а двама са ранени след тежка катастрофа между ТИР и джип на пътя към южната ни съседка.

Смъртоносният инцидент е станал на автомагистрала „Европа“ в посока Калотина, на около 2 км от отбивката за Драгоман. Челният удар между джип с германска регистрация и тежкотоварен камион уби на място 35-годишен мъж, жена на около 55 г. и бебе на 3 месеца.

Но вместо отговорните лица да излязат пред българското общество и да поемат публична отговорност за отбиването на тировете в аварийната лента, което вещае смърт, те са се навели под бюрата си в очакване бурята да ги отмине.

Докога Бойко Рашков ще излиза като побесняло куче и ще лае срещу предишното правителство, вместо веднъж да каже, че и той носи индиректна вина за катастрофата, станала заради плачевната организация на пътнико-потока към Сърбия? Отделен въпрос е, че през няколкото месеца от злощастното пребиваване на Рашков в МВР, на територията на държавата ни станаха няколко убийства, въоръжени грабежи и нови тежки престъпления. Или и за тях вина носят членовете на предишния кабинет?

Ще се покаже ли и Мая Манолова пред близките на трите жертви край Драгоман, за да им обясни защо толкова яростно крещеше срещу буферните паркинги - съоръжения, които спасяват човешки животи, а не ги отнемат.


Химера е да очакваме, че Рашков и Манолова ще поемат отговорност. 

Днес е Голяма Богородица и християните си отправят пожелания за здраве и късмет!

Близките на нелепо загиналите край Драгоман, днес ще ги изпратят до последния им дом, вместо да ги прегърнат и целунат!

Има Господ и той единствен ще въздаде справедливост!

Новините от днес и със задна дата