понеделник, 16 август 2021 г.

Пребиха жена с бокс в градски автобус в София след забележка за маска

  

Софиянка е била пребита с метален бокс в автобус от столичния "Градски транспорт" след направена забележка за пътници без маски.

За инцидента, който е станал в автобус по линия 111 в жк "Люлин", разказа пред Столица.bg синът на пострадалата. Тя е с 6 шева на главата, след като биячът, който е от ромски произход, я ударил с бокс в тила при слизане от автобуса.

На 2 август жената пътува в автобус 111 и района на "Люлин" се обръща към шофьора и го пита, защо повече от половината пътници са без маски, които са задължителни в градския транспорт в София заради епидемията от COVID-19. Докато разговарят с водача, в разговора се намесва мъж и започва да я заплашва. Жената му казва, че не разговаря с него. Автобусът спира на спирка в "Люлин" и в момента, в който тя е на стълбите да слезе, мъжът с бокс я ударил отзад в тила. Жената пада на земята с кървяща глава, а биячът бяга.

Случаят е заснет от камерите за видеонаблюдение в автобус 111, а записите са предадени на Девето РПУ, на чиято територия е извършено престъплението. Първи и единственият, който помага на пострадалата жена е шофьорът на автобуса. Той слиза и отива при падналата жена, обажда се на ЦГМ и вика линейка.

Пострадалата е откарана в болница, където са ѝ направени 6 шева на главата. В момента тя се възстановява вкъщи, но все още е доста изплашена и шокирана от случилото се.

"Към момента няма задържан за случая. Продължава работата по установяване на извършителя", лаконични бяха от СДВР.

 

Новините от днес и със задна дата